úterý 25. prosince 2012

Quip 4 měsíce


neděle 16. prosince 2012

Quip 16. týden


neděle 9. prosince 2012

Quip 15 týdnů

sobota 8. prosince 2012

Blízká setkání


sobota 24. listopadu 2012

Quip 3 měsíce

neděle 11. listopadu 2012

Quip 11. týden - cvičák

V týdnu jsem pořídil menší obojek, ze kterého se Quip nevyvlékne, tak jsme kromě procházek po Hradešíně mohli začít i s návštěvou cvičáku v Újezdě. Ne naostro, jeli jsme se tam podívat jen tak na kukačku. Na louce bylo nejprve jen další jedno štěně borderky, o měsíc starší Aron, ke konci dorazila pětiměsíční fenka. S naším hundem vypadali jako schody od nejmenšího k největšímu. Cvičitelka paní Nováková nás polehoučku zapojila, abychom se psem zkoušeli probíhat látkové tunely. Nevím, jestli to Quip pochopil, ale ke konci už párkrát tunel proběhl. Uvidíme příště.

Na Hradešíně je hrabací sezóna, ořech je už zcela holý a na zahradě pod jabloněmi je nastláno, nejvyšší čas to shrabat a přikrýt kytky na záhonech. Quip je vydatným pomocníkem, hrábě mu jsou rovnocenným nepřítelem a hromady listí neodolatelnou výzvou.


neděle 4. listopadu 2012

Quip 10. týden



neděle 28. října 2012

Quip 9. týden

V sobotu nám do vrat vtrhl Králů devítiměsíční retrívr a tak Quip mohl poprvé dovádět s jiným psím puberťákem, byť podstatně větším. Vůbec mu to nevadilo, dával Engiemu pěkně zabrat.


Quip taky poprvé bez pomoci vyskočil na gauč, moc se mu tahle vyhlídka líbí. Zato se mu vůbec nelíbilo, když jsme ho naložili do auta, že pojedeme do Přelouče na návštěvu. Kňučel a vyváděl takovým způsobem, že jsem to v Limuzích otočili a nakonec ho nechali doma. Odpoledne, když jsme se vrátili, se poprvé setkal se sněhovou nadílkou. Nejdřív byl nedůvěřivý, pokaždé se okamžitě a s nohama na ramenou vracel do zádveří. Až po chvíli si vyšel sám a boj se sněhem si náležitě vychutnal.
Kočky zatím okupují horní patro, kam pes nesmí. Ale pomalinku se začínají osmělovat a alespoň ze schodů Quipa kontrolují.


Sněží

První sněhová nadílka letos dorazila velmi brzy, už v sobotu 27. října, a sněžilo i v noci na 28. Ráno jsme měřili vrstvu napadaného sněhu a bylo ho nachlup celých 10 centimetrů.


neděle 21. října 2012

Dřevo

S vysokým nasazením (konečně) likviduji hromadu prken a trámků ze stavby. Cíl: mít na zimu čisto. Teď na podzim se s prkýnky skvěle topí.


Quip 8. týden



sobota 15. září 2012

Barvy zahrady



středa 29. srpna 2012

Starý nový stůl

Starý rozvrzaný stůl jsme nechali opravit u truhláře Svojšeho a teď nám zase dělá parádu.



pondělí 27. srpna 2012

Malujeme II

Sednice s chodbou jsou vymalované. Na zemi spoušť, pan malíř moc ohledy nebral. Celý večer jsme stírali a čistili...


neděle 26. srpna 2012

Malujeme 1

Děti jsme vyhnali do Raškovic a pustili se do vyklízení přízemních prostorů, aby v pondělí mohl nastoupit malíř. Byla to víc než jednodenní šichta, ale stihli jsme to.




sobota 25. srpna 2012

Třapatky



neděle 12. srpna 2012

Zastřiženo

Už nebylo vyhnutí, ptačí zob přímo žebral o sestřih....





pátek 10. srpna 2012

Nový plot

V zahradě je natažené nové pletivo i s brankou na Papežovo, po menších peripetiích jsou podle našich představ udělaná nová vrata s brankou před domem.


neděle 10. června 2012

Barevný kout vedle kotce. Jen bílé kopretiny ještě nevykvetly, aby zátiší doplnily.


Hvozdíky. Stále se nemůžeme shodnout, jestli to nejsou náhodou floxy. Já si stojím na hvozdících....


pondělí 28. května 2012

Kolkvície nádherná

alias Kolkwitzia amabilis nám letos po třech letech neduživého vzhledu poprvé vykvetla a konečeně začala dělat čest svému jménu.

neděle 20. května 2012

Květnové mrazy

Stromy vykvetly, odkvetly, nasadily na plody. Těšili jsme se, že se na švestce zakládá na celou hromadu, na třešni ke dvaceti kouskům. Pak ale přišly noční mrazy hrubšího zrna a teď se nám na stromech tetelí tři třešničky a jedna jediná švestka. Jen jabloně vypadají, že nás na podzim opět zaplaví lavinou jablek...

úterý 15. května 2012

Komu se nelení...

Tento rok nám bazén vzdoroval velmi dlouhou dobu, až jsme pomalu začali propadat panice. Přes každodenní celodenní filtrování a vyladěnou chemii se více podobal hráškové polévce, než čemukoliv jinému. Nakonec pomohla až výměna písku ve filtru.

pátek 27. dubna 2012

První sekání

Tentokrát se už nedalo déle čekat na konci dubna, konkrétně sedmadvacátého...

neděle 18. března 2012

Jarní probouzení

Po mrazech se přivalila vlna veder téměř letních a tak netrvalo dlouho a na svět se prodraly první poslové jara - barevné krokusy.