neděle 28. října 2012

Quip 9. týden

V sobotu nám do vrat vtrhl Králů devítiměsíční retrívr a tak Quip mohl poprvé dovádět s jiným psím puberťákem, byť podstatně větším. Vůbec mu to nevadilo, dával Engiemu pěkně zabrat.


Quip taky poprvé bez pomoci vyskočil na gauč, moc se mu tahle vyhlídka líbí. Zato se mu vůbec nelíbilo, když jsme ho naložili do auta, že pojedeme do Přelouče na návštěvu. Kňučel a vyváděl takovým způsobem, že jsem to v Limuzích otočili a nakonec ho nechali doma. Odpoledne, když jsme se vrátili, se poprvé setkal se sněhovou nadílkou. Nejdřív byl nedůvěřivý, pokaždé se okamžitě a s nohama na ramenou vracel do zádveří. Až po chvíli si vyšel sám a boj se sněhem si náležitě vychutnal.
Kočky zatím okupují horní patro, kam pes nesmí. Ale pomalinku se začínají osmělovat a alespoň ze schodů Quipa kontrolují.


Sněží

První sněhová nadílka letos dorazila velmi brzy, už v sobotu 27. října, a sněžilo i v noci na 28. Ráno jsme měřili vrstvu napadaného sněhu a bylo ho nachlup celých 10 centimetrů.


neděle 21. října 2012

Dřevo

S vysokým nasazením (konečně) likviduji hromadu prken a trámků ze stavby. Cíl: mít na zimu čisto. Teď na podzim se s prkýnky skvěle topí.


Quip 8. týden