čtvrtek 21. dubna 2011

První posezení na terase

Holky jsme na velikonoční prázdniny odvezli do Jablonce a tak jsme na zelený čtvrtek otřeli venkovní stůl, vynesli ho na terasu a udělali si na ní vůbec první posezení v romantickém prostředí našeho staveniště.

neděle 10. dubna 2011

První květy

První květy po teplých dnech vyrazily na meruňce. Loni přitom neměla jediný pupen. Uvidíme, zda dovalí i plody...

Komu se nelení...

Sedm teplých dní bez plachty a filtrace udělalo své a voda v bazénu se změnila na kvalitně zelený kačák. Péháčko, chlór, zprovozněná filtrace, vkládáme naděje do chemie a fyziky...

neděle 3. dubna 2011

Opět bazén

Minulý víkend jsme měli adrenalinové ráno, když si Ivča všimla, že nám v bazénu plave sousedovic čuba Bela. Kdo ví, jak dlouho ve studené vodě byla. Bublinkovatou plachtu měla zmuchalnou pod sebou, moc se už nehýbala, ještě, že ji to nadnášelo. Naštěstí se nám ji podařilo chytnout za přední packy a dostat ji na břeh. Bazén vypadal vpořádku. Na chvíli. Během dne se nám zdálo, že hladina klesá a další pozorování naše podezření potvrdilo. Tak jsme čerpali vodu z drenáže a čekali, kde se hladina zastaví. Odtekla víc než polovina vody, když se ve stěně objevila pěkná skoba. Dneska jsme ji lepili a zkoušíme napouštět. Mohlo to být první jaro bez problémů s bazénem. Není nám souzeno...

Jarní výsadba

Není jisté, zda levandule přečkaly zimu, a tak jsme radši poprosili sousedy, aby nám ze zahradnictví přivezli tři sazenice. A protože i oni připravují zahradu na další sezónu, a zrovínka redukovali maliníky, tři kousky jsme dostali nádavkem. Dali jsme je tentokrát na slunné místo, konec zahrady za jabloní se nám moc neosvědčil.

Stavba 4.3.

Beneš se jen zeptal, jak velká má být terasa a než jsme se nadáli, už je skoro hotová. A to jsme ji chtěli jen nacenit... Vikýř do dvora pokročil, zatím je oplechovaný a září. V patře se činí sádrokartonáři, stropy už jsou zakryté a mezi pokojíky už stojí příčka.