sobota 27. listopadu 2010

Stavba 27.11.

Přilepit polystyren stihli právě včas, začíná mrznout, a to i přes den. Zubožené torzo omítek po strhaném starém zateplení zmizelo a dům má novou tvář, se kterou do jara v klidu vydrží. Díry pod okny jsou zapěnované a veškeré interní práce v přízemí jsou prozatím hotové, můžeme si začít dělat hezky na Vánoce.

úterý 23. listopadu 2010

Stavba 23.11.

Voloďové se chopili izolace a chalupa je téměř celá zateplená dvanácticentimetrovým polystyrenem. Zato střechaři se nepředřou, navíc má ke kvalitě výhrady stavební dozor, Jsou tam nějaké věci na dodělání, dřív nebudou lóve...

sobota 20. listopadu 2010

Stavba 20.11.

Na střeše se začínají rozkládat tašky, ale ještě pořád si nemůžeme zatopit v kamnech. Špalety oken v přízemí jsou částečně hotové, ale musíme se s Voloďou domluvit, co a kdy ještě chystají, abychom věděli, zda má cenu načisto gruntovat. Na půdě rostou příčky, koupelna je skoro obestavěná, začíná se to pomalu rýsovat.

čtvrtek 18. listopadu 2010

Stavba 18.11.

Čerstvě zabetonované špalety zřejmě nejsou to pravé ořechové pro naše kočky - ty čtyřnohé i ty dvounohé...

středa 17. listopadu 2010

Stavba 17.11.

Počasí se začíná kazit, na Hradešíně celé dny mlha, mrholení. Asi už jsme si veškerý příděl lepších dnů vyčerpali. Probíhá začišťování vnitřních špalet oken, na půdě vyrostly zděné příčky, na střechu si pokrývači navozili zásoby tašek. Doma je zima, pod francouzskými okny jsou stále mezery. Staveniště se venku mění na velký bahňák, bude to prima...

neděle 14. listopadu 2010

Stavba 14.11.

Zadníci nám nechtěli o víkendu dělat bordel v bytě, místo toho pracovali na půdě, kam vytahali traverzy pro překlady a taky začali pracovat na jedné z příček.

sobota 13. listopadu 2010

Stavba 13.11.

Po dírách a oknařích zůstalo v baráku mraky prachu, který zalezl úplně všude. Sobotu jsme tak převážně strávili uklízením toho nejhoršího. A taky jsme dávali dohromady alespoň tu část kuchyňské linky, která nezasahuje do okna, co se má ještě začišťovat. Zbavujeme se propanbutanové bomby a plynový vařič nahrazujeme sklokeramickou varnou deskou.

čtvrtek 11. listopadu 2010

Stavba 11.11.

Kolem šesté pánové z Vekry dodělávali poslední okno v přízemí. Na vršek se dnes nedostali, přijdou ještě v pátek.


Stavba 11.11.

Zatímco oknaři skládali své zboží z korby náklaďáku, udělal jsem pár snímků ementálového domečku za světla. Noc byla chladná, necelých pět stupňů, sednicí se proháněla mlha, ale ve spacáku bylo skvěle.


středa 10. listopadu 2010

Stavba 10.11.


sobota 6. listopadu 2010

Stavba 6.11.

Prudké větry si po tři dny pohrávaly s igelity na střeše a přes noc byl dole v místnosti celkem kravál. Dneska už nápory nevydržela zástěna z polystyrenů a utrhla se ze stěny. Zatím je zabedněná prknem, až přestane foukat, chasníci ji zase zatemují pěnou. Střechaři pokročili a dneska dali celou střechu pod fólii. Právě včas. S posledním zatlučeným hřebíkem začaly z černočerných mraků padat první kapky a od té doby prší.


středa 3. listopadu 2010

Stavba 3.11.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Dneska jiný elektrikář pořešil zapojení kotle a topení ožila. I na střeše pokročili a připravili druhou půlku přední strany. UK začali pracovat na svodu drenáží směrem k pískovišti. Na zahradě se objevily palety s pálenými taškami, přestává tam být k hnutí...


úterý 2. listopadu 2010

Stavba 2.11.

Ani s pomocí elektrikáře nebyl Bulhar topenář schopen zprovoznit kotel. Naštěstí polystyrenová zástěna docela dobře izoluje a tak sednice vychládá výrazně pomaleji, než dřív. Střechaři se obuli do práce a začali pracovat na krovech kolem předního vykýře.